top of page
© Marie Houttequiet

VOCAL COACH

Sinds 2010 geeft Hanne les aan zangers van alle niveau's (individueel, in groepsworkshops én in koor).

 

Van 2010 tot 2016 runt ze haar eigen zangschool in Antwerpen, waarbinnen ze zangstages en workshops in binnen-en buitenland (Griekenland, Frankrijk) organiseert, een volwassenenkoor, close harmony groep en 2 vocal groups opricht/dirigeert, en fulltime zangles geeft. 

 

Sinds 2016 geeft Hanne hoofdzakelijk les in het DKO - deeltijds Kunstonderwijs. (Zie verder.)

Daarnaast geeft ze nog af en toe freelance cursussen en workshops voor organisaties als VormingPlus, en deed ze dat in het verleden voor o.a. Wisper, Popacademix, Ward de Beer, Dakhuus, Muzemix,...

Photo © : Marie Houttequiet

Vocal Coach: Afbeelding

LES VOLGEN?

Zangles & Vocaal Ensemble

Momenteel is Hanne docente Zang en Vocaal Ensemble in de Jazz-Pop-Rock afdeling:

 

Graag zangles volgen? Dan ben je altijd welkom om je daar in te schrijven!

Achter de schermen wordt er ook gewerkt aan een online Vocal Jazz coaching programma, dat nog in volle ontwikkeling is.

Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder.

© Glenn Huyben

Photo © : Glenn Huyben

Vocal Coach: Welkom
JustJazzweb2.jpg

VOCAL JAZZ WORKOUT

een online zangcoaching programma
voor startende en gedreven jazz vocalisten?

"In de 10 jaar waarin ik intussen zangles geef aan zangers en zangeressen van allerlei niveaus en binnen allerlei stijlen, is er één ding dat mij steeds weer met verstomming slaat en ook ontroert. Het zingen van jazz opent elke keer weer deuren naar een zangers' creativiteit, muzikaliteit...en hart.
In het zingen van jazz vinden heel veel vocalisten - of ze nu beginners zijn of doorwinterde pop/klassieke zangers die voor het eerst kennismaken met het genre - hun eigen klank, hun eigen grenzen en angsten, maar daar voorbij ook: hun eigen muzikaliteit, hun eigen stem.


Ik viel zelf als een blok voor het genre waarin iets géén twee keer hetzelfde zingen eerder regel dan uitzondering is. Ik werd gebeten door het principe "iets elke keer weer nieuw te willen laten klinken", de spanning in of tussen de noten op te zoeken, te spelen met frasering,...


Het werd mijn stokpaardje in het werken met zangleerlingen om hen uit te dagen telkens weer op zoek te gaan naar die creativiteit. En daarom voel ik mij het meest als een vis in het water wanneer ik zangers jazz mag laten zingen.

Anderzijds vraagt het zingen van jazz ook inzicht in en beheersing van heel wat andere parameters, die gewoon bij zingen in het algemeen komen kijken. Zangtechniek, lichaamsbewustzijn, ademhaling, begrip van muzikale concepten als ritme, tempo, feel, melodie. Ik leefde mij de afgelopen jaren volop uit met mijn zangstudenten tijdens hun zanglessen, terwijl ik hen begeleidde op piano, en zij al doende experimenteerden met al die facetten.


En toen, in het voorjaar van 2020, legde Covid-19 onze levens stil, en werd ik verplicht om mijn leerlingen te coachen via...het internet. Na de eerste paniek, want ja, hoe doe je dat, kwam ik samen met hen tot de vaststelling dat online werken ook nieuwe skills aan het licht brengt. Het brengt andere manieren van werken, een ander bewustzijn, een zelfstandigheid die aangeboord wordt, en waar mijn leerlingen - ook weer, na de eerste paniek, want wie wil er nu samen muziek maken opgeven - superveel van opstaken. Een nieuwe manier van werken werd geboren!


Ook in mijn eigen ontwikkeling merkte ik wat er allemaal mogelijk is met online tools. Ik volgde zelf coachings, workshops, masterclasses en ontdekte voordelen aan online programma's. Tegelijk kreeg ik van heel wat vroegere leerlingen de vraag of zij nu ook niet online zangles konden volgen.


Zo ontstond dus langzaamaan het idee voor het uitwerken van een online zangcoaching programma. Een soort workout, specifiek voor zangers die aan de slag willen vanuit de jazz-aanpak. Omdat dat is van waaruit ik zelf op de meest natuurlijke manier lesgeef, handel en zing.

 

Het programma ligt stilletjes te krachten ergens achteraan in mijn hoofd. Het moet zijn definitieve structuur nog krijgen. Ik denk nu aan een programma van enkele weken, met elke week nieuwe instructievideo's en oefeningen. Met informatie over zingen in het algemeen en jazz zingen in het bijzonder. Je krijgt daar als member dan toegang toe via de website.

Het wordt een workout die je thuis kan doen, op een moment dat jou die week past. Een gestructureerd opgebouwd programma, waardoor je je stem én je eigen skills ook echt "traint".

Misschien met de mogelijkheid tot een extraatje in de vorm van individuele, online feedback, voor wie dat wenst. Een online coaching sessie om vragen te beantwoorden, persoonlijke tips of oefeningen aan te reiken en wat feedback te geven op waar je staat. 

 

Ik heb er in elk geval heel erg veel zin in om dit de komende tijd uit te gaan werken. Eigen oefeningen, inzichten en ervaringen bundelen in een overzichtelijke workout voor startende en gedreven jazz zangers.

 

Klinkt dat jou ook als muziek in de oren en wil je graag als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder dan in op de mailinglijst!

Heb jij specifieke noden die ik zeker moet opnemen? Of volgde je ooit les bij mij en is er iets wat er volgens jou in dat programma zeker niet mag ontbreken? Dan hoor ik dat graag van jou!


Wie weet tot zings."
- Hanne Vansant

Vocal Coach: Welkom

Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

Bedankt voor de inzending!

Vocal Coach: Abonneren
bottom of page